Näin säilytät kuvien laadun Facebookissa

 

Hienoinkaan kuva ei ole parhaimmillaan Facebookissa, jos sitä ei ole optimoitu tälle julkaisualustalle. Värit voivat olla erilaisia kuin alkuperäisessä kuvassa, mikä on ongelma esimerkiksi yrityksen logossa. Yleistä on myös alun perin terävän kuvan muuttuminen epätarkaksi. Kuulostaako tutulta?

Näillä ohjeilla kuviesi laatu säilyy hyvänä, kun julkaiset ne Facebookissa.

1. Valitse oikea väriprofiili

Tallenna Facebook-kuvat sRGB-väriprofiilissa niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä.

2. Tallenna kuvat oikeassa kuvakoossa

Facebookissa julkaistaan päivittäin käsittämätön määrä sisältöä. Kuvia ladataan 300 miljoonaa. Tämä ymmärrettävästi paineistaa järjestelmää.

Ratkaisu löytyy kuvien pakkauksesta. Ladattavat kuvat voivat olla minkä tahansa kokoisia, mutta jotta palvelu ylipäätään toimisi, Facebook pienentää kuvat tiettyihin vakiokokoihin. Tämä automaattinen pakkaus voi tehdä pahaa jälkeä väärän kokoisessa kuvassa.

Kuvat kannattaa jo ennakkoon tallentaa oikeaan kokoon ja tarkistaa kuvankäsittelyohjelman 100 % -näkymällä, että kuva on tällöin terävä.

Facebook-kuvakoot:

Profiilikuva 170 x 170 px
Kansikuva 851 x 315 px
Kuvajulkaisu Leveys 720 px, 960 px tai 2048 px
Slideshow eli diaesitys 1280 x 720 px
Facebook-ryhmän kansikuva 1 640 x 856 px

3. Minimoi tiedostokoko
Myös tiedoston koolla on merkitystä. Facebook pakkaa kaikki ladatut kuvat alle alle 100 kilotavun kokoiseksi. Kun haluat säilyttää kuviesi laadun, tallenna ne jo valmiiksi tämän rajan alle.

4. Käytä oikeaa tiedostomuotoa

Facebookissa jpg-tiedosto on hyvä yleistiedostomuoto. Tekstiä sisältävien kuvien laatu on parempi, jos käytät PNG-tiedostoa.

Sitten vain kuvia näppäilemään!

Et halua käsitellä kuvia itse? Ota yhteyttä, niin me teemme työn puolestasi. Voit myös jättää yrityksesi Facebook-päivitykset Aikamen suosittuun kuukausipalveluun, jossa me huolehdimme yrityksesi Facebook-näkyvyydestä.

 

   Helena Erkkilä,  helena.erkkila@aikame.fi,  044 254 9171

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *