Eläköityvien yhdistysten nuorennuslääkkeet 2

 

Miten yhdistyksen toimintaan saadaan mukaan nuoria aktiiveja?

Eläköityvien yhdistysten nuorennuslääkkeet 1 -kirjoituksessa käsittelin yhdistyksen vetovoimatekijöitä. Tässä toisessa osassa puretaan toimintaan mukaantulon esteitä.

 

1. Helppo ensimmäinen askel

Ensimmäinen askel yhdistykseen suuntaan on syytä tehdä helpoksi. Ensikohtaaminen yhdistyksestä kiinnostuneen henkilön kanssa tapahtuu usein yhdistyksen nettisivuilla. Nuoren on helppo löytää etsimänsä, kun sivuston ensimmäiseltä sivulla on suora, helposti löydettävä linkki yhdistyksen nuorisotoimintaan. Nuorten omilla sivuilla voi rauhassa katsella nuorten nuorille tekemiä jäsenesittelyitä, joissa kerrotaan mitä nuoret yhdistyksessä tekevät ja pohtia sopisiko toiminta minulle. Kun päätös toimintaan mukaan tulosta syntyy, sivustolla on selkeät ohjeet miten toimia.

Kynnys tulla mukaan yhdistyksen toimintaan laskee, kun nuorille on omat yhteyshenkilöt. Jäsenyyttä harkitseville voi tarjota myös mahdollisuutta ilmaiseen koejäsenyyteen. Kun koejäsenten kiinnostuksen kohteet dokumentoidaan yhtenäisellä tavalla ja ne huomioidaan toiminnan suunnittelussa, koejäsenyys muuttuu usein jäsenyydeksi.

Lisäksi kannattaa ottaa käyttöön uusien jäsenten alkutaivalta yhdistyksessä helpottava tervetulopaketti. Yhdistyksen toiminnasta kertovan materiaalin lisäksi se voi sisältää esimerkiksi uusien jäsenien ryhmäyttämistä retkellä tai yhdistyksen konkarien toteuttamalla toimintapistereitillä. Muiden untuvikkojen seurassa yhdistykseen on helppo tutustua.

 Kun yhdistyksen nuorisotoiminta pääsee vauhtiin, rohkaistaan nuoria aktiiviseen jäsenhankintaan ja tehdään työtä helpottamaan jäsenhankinnan vinkkipankki ja selkeä uuden jäsenen vastaanottoprosessi.

2. Lyhyet tehtävät

Nuoren elämäntilanne voi vaihtua hyvinkin nopeasti. Rutiinit menevät uusiksi, kun nuoria saa esimerkiksi opiskelupaikan toiselta paikkakunnalta. Pitkiin tehtäviin yhdistyksessä on ymmärrettävistä syistä vaikea sitoutua. Fiksussa yhdistyksessä isot projektit pilkotaan lyhyiksi tehtäviksi, jotka eivät vaadi pitkää sitoutumista ja ovat helppoja kierrättää.

Yhdistykselle voidaan myös luoda aika- ja taitopankki, johon voi tallettaa esim. 2 h aikaa yhdistyksen käyttöön.

3. Kannatusjäsenyys

Aina ei ole halua tai mahdollisuutta osallistua aktiivisesti toimintaan. Kannatusjäsenyyttä voi nuorille tarjota rentoon tapaan esim. yhdistyksen tapahtumissa myytävällä T-paitajäsenyydellä, jossa hauskalla tekstillä varustetun T-paidan hintaan sisältyy vuoden jäsenyys yhdistyksessä ilman sen kummempia velvoitteita osallistua toimintaan.

4. Tekemällä oppiminen

Nuorten kaihtamien ”istuvien” kurssien, koulutuksen ja luentojen sijaan nuoriin vetoava yhdistys satsaa  tekemällä oppimiseen. Annetaan henkilökohtaista tukea, neuvontaa ja kannustusta esimerkiksi tarjoamalla jokaiselle uudelle jäsenelle yhdistyksestä kummihenkilö. Luodaan puitteet, joissa nuoret voivat ryhmäytyä ja suunnitella sekä toteuttaa omaa toimintaansa.

5. Vaikutusvalta

Viimeisenä ehkä se pelottavin neuvo. Yhdistyksen ”vanhojen jäärien” täytyy luottaa tulokkaisiin. Vanhan valtakeskittymän on oltava valmiita luopumaan aiemmasta yksinvallastaan. Yhdistys vetreytyy, kun sillä on ketterä uusien ideoiden käsittelyprosessi, jonka kaikki tuntevat ja joka antaa myös uusille jäsenille  mahdollisuuden kehittää toimintaa. Kukaan ei halua jäädä vuosiksi kevytjäseneksi odottelemaan aikaa, kun saa äänensä kuuluviin. Ilman todellista valtaa ja vaikuttamismahdollisuuksia vaivalla mukaan houkutellut uudet jäsenet kaikkoavat nopeasti.

Tarvitseeko yhdistyksesi vauhdittajaa jäsenkampanjan aloitukseen? Aikamesta voit tilata yhdistykselle räätälöidyn työpajan, joka vastaa juuri teidän haasteisiin.

 

  Helena Erkkilä,  helena.erkkila@aikame.fi,  044 254 9171

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *